Inspiraciju za rad na predstavi „Svakim danom sve više“ pronašli smo u delima svetski poznatog psihijatra i pisca Irvina Jaloma i u njegovim delima, pre svega „Lečenje Šopenhauerom“ i „Svakim danom sve bliže“.
 
Radnja predstave se tako preselila u ordinaciju psihoterapeuta kojeg igra glumica Ljubica Radomirović i iz koje će se ispičati pet priča kroz pet nosioca radnji različitih generacija.
 
Cilj nam je da zajedno sa psihologom Bojanom Paunović i piscem drame Marijom Rakočević, a u interpretaciji profesionalnih i amaterskih glumaca ispričamo priču o savremenim problemima u kojima se čovek nalazi. S jedne strane imamo epidemiju virusa koja je unela u živote nove nesigurnosti, brige i strahove, dok sve vreme sa sobom vučemo probleme iz života koje život sam po sebi nosi.
 
Želimo da jedni drugima ispričamo priče kako bismo zajedno došli do odgovora na pitanja koja svakodnevno postavljamo.
 
Uticaj trenutne pandemije izazvane korona virusom na čovečanstvo je mnogo veće nego što možemo i zamisliti. Svakodnevne vesti o broju obolelih i zaraženih ovim virusom je samo jedna stavka koja nam je vidljiva i poznata, međutim, izuzetno je veliki uticaj na mentalno zdravlje čije se posledice mogu zadržati i nakon pandemije.
 
Ideja da predstavu nazovemo „Svakim danom sve više“ nastala je na osnovu knjiga Irvina Jaloma, a odnosi se na postojeći problem:
– svakog dana je sve više obolelih,
– sve više preminulih,
– sve više briga za egzistenciju i opstanak;
međutim, sa druge strane želimo da ukažemo da je sve više mogućnosti za napredak i lični razvoj koji je moguć uz aktivnu brigu o mentalnom zdravlju.
 
Reditelj predstave je Nenad Vulević, glumac Knjaževsko-srpskog teatra, koji će ujedno i nosilac jedne od pet priča.
 
Glavna uloga, uloga psihologa je namenjena glumici Pozorišta za decu Kragujevac Ljubici Radomirović, dok je priča majke namenjena glumici Dubravki Brkić glumici Pozorišta za decu Kragujevac.
 
Pored navedenih glumaca, aktivni rad sa mladima imaće kostimograf Lila Vuković, scenografiju, šminku i frizuru radiće Jovana Živanović.
 
Muziku za predstavu radi Milan Kostadinović, pevač i gitarista kragujevačkog benda „Nikom ništa”.
 
Nakon audicije koja je bila u septembru mesecu, članovi komisije su odabrali da se na sceni Pozorišta za decu u decembru na premijeri, uz profesionalne glumce pojave i Emilija Mihailović, Mihajlo Milošević i Filip Đurić.
 
Organizator projekta je DKRC „Supermama“.
Partner na projektu je Pozorište za decu Kragujevac.
Finansijski projekat je podržan od strane Grada Kragujevca.
 

Učesnici na projektu

Nenad Vulević

Reditelj i glumac u predstavi “Svakim danom sve više”.

Diplomirao glumu na Fakultetu umetnosti u Prištini u klasi Božidara Dimitrijevića.
 
Stalni je član Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu od 2002. godine.
 
Dobitnik je kolektivne Godišnje nagrade Knjaževsko-srpskog teatra kao član ansambla predstave Bajka o mrtvoj carevoj kćeri 2011. godine i kolektivne Godišnje nagrade Knjaževsko-srpskog teatra kao član ansambla predstave Četiri brata 2019. godine.
Od 2012. godine vodi Školu glume u okviru Dečijeg kulturnog i razvojnog centra „Supermama“ u Kragujevcu.
 
U predstavi ,,Svakim danom sve više” gledamo ga u ulozi Lepog.

Ljubica Radomirović

 
Rođena 11. juna 1994. godine u Užicu.
 
2017. godine diplomirala glumu na Akademiji umetnosti u Prištini – Zvečan, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, u klasi profesora Dejana Cicmilovića.
 
2017. godine postaje član ansambla Pozorišta za decu Kragujevac, gde je ostvarila mnoge uloge i susrela se sa svetom lutkarstva.
 
Dobitnica je mnogobrojnih nagrada.
 
U predstavi ,,Svakim danom sve više” gledamo je u ulozi Bojane.

Dubravka Brkić

Glumica Pozorišta za decu Kragujevac.
 
Od 2000. godine bila je angažovana u Akademskom teatru “Teatar 13”, zatim je radila predstave u Knjaževsko-srpskom teatru.
 
Član je umetničke grupe “Enciklo”, a od 2010. godine je zaposlena u Pozorištu za decu.
 
U SuperMami je radila predstave od 2015. godine, a od 2021. je član BardTeatra.
 
Dobitnica je mnogobrojnih nagrada.
 
U predstavi “Svakim danom dve više” tumači lik Jasmine.

Emilija Mihailović

Završila je Prvu kragujevacku gimnaziju, a trenutno je na trecoj godini studija Psihologije.

Amaterski se bavi glumom 4 godine, koliko je dugo i clan Akademskog pozorišta SKC Kragujevac iza kojeg ima odigrane dve predstave – ,,Pešcanik” i ,,Hameln”.

U saradnji sa Bard teatrom igrala je u predstavi ,,Da se ja pitam”.

Ucestvovala je i u medunarodnom projektu u Ingolštatu pod nazivom ,,Laugh now cry later” i igrala u istovremenoj predstavi.

U predstavi ,,Svakim danom sve više” gledamo je u ulozi Marine.

Filip Đurić

Glumac BardTeatra već dve sezone.
 
Član je i Akademskog pozorišta SKC Kragujevac od 2018. godine.
 
Učestvovao u međunarodnom projektu u Ingolštadu “Laugh now cry later” i igrao u istoimenoj predstavi.
 
Studira na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu.
 
U predstavi “Svakim danom dve više” tumači lik Stivija.

Mihajlo Milošević

Član je Supermame od 2013.
Za to vreme nastupio je na sceni premijerno 9 puta i ucestvovao u nekoliko kratkometražnih filmova kao glumac i režiser/reditelj.
Glumio je kralja 3 puta.
Druga je godina jezickog smera u Prvoj kragujevackoj gimnaziji.
“Nikada necu hodati sam jer navijam za Liverpul.” 
U predstavi “Svakim danom dve više” tumači lik Luke

Ekipa “Bard Teatra”


Lila Vuković

Završila je srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, a zatim DTM Beograd – Visoka tekstilna strukovna škola za dizajn, tehnologiju i menadžment. Osnovne studije- dizajn tekstila i odeće, specijalističke studije – modni menadžment.

Bila je angažovana na projektima, kao kostimograf za film „Moj jutarnji smeh“ i kao kostimograf za predstavu „Boginja Lada“ i kao asistent kostimografa na filmu „Mamonga“.

Saradnica u ulozi kostimografa bila je i na predstavi „Da se ja pitam“ BardTeatra, kao i na predstavi “Svakim danom sve više”.


Jovana Živanović

Završila je Filološko umetnički fakultet univerziteta u Kragujevcu; odsek za primenjenu umetnost/ smer zidno slikarstvo.

Izložbe: 20. bijenale studentskog crteža u Beogradu 2019, 19. Novogodišnja izložba radova kragujevačkih umetnika 2020, Izložba kragujevačkih umetnika u kulturnom centru „UMMUS“ 2020.

Saradnik je DKRC „Supermama“ od 2018. godine i radila je na izradi scenografije i kostima za predstavu „Legenda o zaboravčićima“.

Saradnica u ulozi scenografa bila je na predstavi „Da se ja pitam“ BardTeatra, kao i na predstavi “Svakim danom sve više”.

Milan Mimi Kostadinović

Rođen je 1983. godine u Kragujevcu.

Diplomirani grafički dizajner diplomu je stekao na FILUM-u.

Gitarista i pevač kragujevačkog muzičkog sastava „Nikom ništa“ bio je zadužen za komponovanje muzike za predstavu “Svakim danom sve više”.

Ovo mu je prvi angažman u DKRC “Supermama”.

Za potrebe predstave komponovao je i otpevao numeru “Niko kao ja”.  


Bojana Pavlović

Diplomirala je psihologiju na filozofskom fakultetu u Nišu.

Stručni radnik u Savetovalištu za brak i porodicu, Centar za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica”.

Bila je i stručni radnik u Prihvatilištu za decu i mlade, Centar za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica”; Stručni radnik u Prihvatilištu za žrtve porodičnog nasilja, Centar za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica”, Stručni saradnik – psiholog u TUŠ „Toza Dragović“; Nastavnik psihologije u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji i Politehničkoj školi, kao i osnovnoj školi „Moma Stanojlović“.

Bojani je ovo prva saradnja sa DKRC “Supermama”.


Marija Rakočević

Pisac drame “Svakim danom sve više.”

Glumom počela da se bavi kao član Akademskog pozorišta SKC-a u Kragujevcu. Diplomirala glumu na Fakultetu umetnosti u Prištini s asedištem u Kosovskoj Mitrovici u klasi profesora Božidara Dimitrijevića.

Postala stalni član Knjaževsko-srpskog teatra 2019. godine, a od 2003. godine kao saradnik.

Rukovodila dramskim radionicama. Bila asistent režije u tri predstave, uključujući i predstavu „Da se ja pitam“, BardTeatra, kao i dramaturg na predstavama.


Ivana Jevrić

Ivana Jevrić, završila je Ekonomski fakultet univerziteta u Kragujevcu, odsek međunarodni menadžment.

Idejni je tvorac i pokretač projekta „Modni atelje, moda po uzoru na modu 19. Veka“ i „Modni atelje – Kostim savremenog baleta“ projekti koji su dobili  podršku grada Kragujevca, takođe, rukovodilac je svih aktivnosti BardTeatra od osnivanja.

Vođa je tima koji radi na kreiranju dečijih predstava (do sada je bilo osamnaest premijerno izvedenih dečijih predstava i dve su u pripremi u okviru Škole glume DKRC „Supermama“).  U okviru Škole glume do sada je prošlo oko 80 mališana uzrasta od 7 do 16 godina. 

Vođa je tima koji radi predstave za decu koju izvode profesionalni glumci („Bajka o princu Albertu“, „Gospodin Okati“ i „Legenda o zaboravčićima“). 

Organizovala je mnogobrojne manifestacije za decu i sa decom, kao i humanitarne akcije.

Ima aktivno učešće na projektima iz oblasti kulture, kao što su ŠIFF, JazzFest i KUB.


Đorđe Vulević

Predsednik i osnivač DKRC “Supermama”

Informatičar po struci, zadužen je za sve logističke i tehničke poslove u BardTeatru, od izrade sajta, montaže kratkih filmova do poslova ton majstora.

Iskustvo u radu stiče na istim i sličnim poslovima u SuperMami, kao jedan od organizatora predstava, Modnog Ateljea, Muzičkih i Likovnih radionica.

Bio je učesnik na projektima KUB – Kragujevački ulični bioskop i FRKA – Filmska radionica Kragujevac, na poslovima održavanja tehnike.